Det Barnlige Univers, drillenisser, tandfe, suttefe, julemanden

Kære det barnelige univers. 

 December gik pludselig hurtigt, og juleferien var meget tiltrængt. Så mine ord om Nif og Naf kommer lige på bagkant af julen. 

Tusinde tak for at give os mulighed for at lege med på jeres julekalender med Nif og Naf i børnehaven. Mine børn har elsket Nif og Naf og kigget med begejstring ind i huset hver dag, holdt nøje øje med drillerier og om de havde sendt brev til os. 

Børnene er vokset et par cm, når de er blevet udvalgt til at hente dagens Nif og Naf brev. 

Med jeres hjælpepakke, har det været både nemt at gå december i møde og komme igennem december. Det har ikke krævet meget forarbejde. 

Forude for december lavede jeg et dokument, hvor vi havde overblik over dagens drillerier, og så vi vidste hvad der var i vente.. 

fx. Sørgede vi lige for at have lidt slikpapir klar og andre småting der understøttede historien og vi synes det var rart med overblikket. 

Det har været virkelig nemt at gå til hver dag i december, med de små poser der var pakket klar og den lille vejledning der gjorde det nemt for den voksne at sætte op. Jeg er fuld af gode ideer og har nemt ved at gribe til dem. Men særligt mine kollegaer på stuen, har holdt af at tankerne var tænkt og der stod hvad de skulle gøre de pågældende dage.

Det har været med til at give os et større ejerskab og fællesskab om nisse drillerier på stuen. Da det førhen har været mest mig der har taget del i det. 

Børnene elskede da de voksene pludselig havde fået skæg. Og historien fortalte om hvor mange cm en nisse var. Vi fandt en lineal og begynde at måle hvor høj Nissen var i forhold til børnene og fandt ud af, at mange af børnenes hænder var lige så store som en nisse. De var vilde med det. Og fortællingen om Nissen der skulle i bad, så den ikke lugtede at drillerier og prut til juleaften, har vi grinet meget af. De små Nif og Naf tegninger der skulle sættes op ved dem. Jeg kunne blive ved, børnene har virkelig holdt af Nif og Naf. Og har også omtalt dem i dag efter juleferien. 

Vi har 21 børn på stuen, og december er en måned med rigtig meget at forholde sig til. Så nogle af dagene synes de at dagens nissebrev var lidt langt, til trods for det ikke var så langt. Vi sluttede vores Nif og Naf historie d. 21 december, pga. rigtig mange gik på ferie der, så jeg læste bare d. 23 lidt anderledes op. Af udviklingspunkter, kunne jeg have en ide om at tænke Lucia ind d. 13 december. 

I mine egne tidligere nissehistorie, har jeg også brugt julekrydderier. Fx. Kanelstænger stjerneanis, og nelliker vi har duftet til. Fordi man kan bruge det samme med børnene. 

Derudover kunne et tomt brev, man selv kunne skrive på også være en ide. 

Fx. Har vi jo nogle særlige traditioner i institutioner, som man kunne bruge lidt ved sig selv. Men jeg er også klar over det kan være sårbart at dele layout.. men tænker bare et lille, man kunne skrive i hånden. 

Derudover oplevede vi at historien ikke helt passede sammen i fortællingen om Nif og Naf fødselsdag. Vi fejrede deres fødselsdage, og nogle dage senere læste vi optaktsbrevet til deres fødselsdag. Tjekkede datoerne, men vi havde læst dem rigtig nok. Børnene bemærkede det heldigvis ikke. 

Men alt i alt, et rigtig godt koncept, med en sød historie, og meget nemt at gå til, med gode vejledninger og godt forarbejde.Tak fordi vi måtte være med, det har både store og små holdt af. 

Jeg har delt lidt på Instagram undervejs, hvad GDPR tillader. Jeg har lavet lidt billeder jeg vedhæfter til jer, som tak og som forhåbentlig kan give lidt blik ind i hvor meget børnene har leget med..

De små klistermærke fodspor er blevet undersøgt grundigt med lup. Julemandens fodspor er blevet målt og sammenlignet med alle voksnes sko. 

Med venlig hilsen Sofie / @sofiieg 

Billede til drillenisser institution
Billede til drillenisser institutions brugeroplevelse @sofiieg <3

Hej Merete & Thomas / Det barnlige univers 😊

Allerførst vil Jeg sigetusinde tak for, at I gav lov til at lege med hei i december med alle de sjove, spændende, kreative, fantastiske drillenisse løjer som jeg fik tilsendt – da I valgte at give mig muligheden for, at prøve jeres fantastiske pakkekalender af sammen med mine 5 dagplejebørn.

Nif og Naf har igen i år været den helt store gevinst at have her i dagplejen , hvor alle mine 5 dagpleje ”lopper” har nydt hver eneste dag i december med Nif og Nafs drillerier/ løjer , som har været med til, at skabe en fuldstændig magisk og fantasifuld december i vores lille dagpleje.

Jeres pakkekalender ( jeg har haft den for institutioner ) har været lige til, at gå til for mig som voksen – Løjerne har været enkelte og simple og ikke krævet det store af mig – De ligger op til indlevelse , inspiration – så for mig har det bare været, at gribe chancen og fuldføre det jeres små daglige pakker har lagt op til – Og med jeres gode evne til, at udvælge noget der fanger selv det mindste har jeg næsten ikkekunnet ladet være med at indleve mig i Nif og Nafs drillerier – Og se små hyggelige nissebrev har skabt glæde og en masse hygge snak børn og mig imellem .

Pakkekalenderen har været en stor inspiration hele vejen igennem til, at skabe en magisk og fantasifuld julemåned her i december .

Den har været fyldt med løjer – der holder de gamle juletraditioner i hævd – som f.eks juleklip og julekort .

– Samt skabt nye juletraditioner ( i hvert fald for os ) med f.eks Julemands fodspor, mini bamser , mini nissehue som har været et stort hit her hos os

+ mange andre sjove og finurlige drillerier/ løjer .

Jeres produkter har haft en super fin kvalitet – Og I har været både dygtige og kreative til, at finde materialer der har været med til, at sætte skub i både indlevelse og kreativiteten hos det enkelte barn i min børnegruppe og mig selvfølgelig . Stor ros skal der lyde til jer for, at finde de bedste materialer – det er da et kæmpe plus, når bare sådan noget så enkelt som en limstift fungerer og limer det pynt vi har lavet godt sammen .

Men også jeres valg af f.eks juleservietter og balloner – det vakte stor glæde og jubel her hos os – Og gav anledning til masser af leg og snakke/dialoger .

Jeg synes, at I kommer rigtigt godt omkring ” Den styrkede pædagogiske læreplan – Hvor I rammer både

Jeg har i hvert fald oplevet, at jeres koncept har været med til, at styrke forældresamarbejdet – Da mine forældre ret hurtigt brugte Nif og Naf og deres løjer når de afleverede børnene om morgenen – Når børnene havde fået tøjet af spurgte de barnet : hvad tror du nu Nif og Naf har fundet på af løjer i løbet af natten 😊 Det gav grobund for en fin dialog mellem dagplejebørnene-dagplejeforældrene og mig.

De 6 læreplans temaer kom I også godt rundt om.

Vi glæder os allerede til, at lege med i december 2022 😊

Jeg har også løbende sendt billeder til både min dagplejeleder og tilsyns pædagog i hele december – så de kunne følge med i hvor meget glæde, leg og aktivitet løjerne med Nif og Naf skabte i vores lille dagplejegruppe

De har været både imponeret – begejstret – og helt oppe og ringe over al den glæde og medindlevelse de har set hos børnene og mig når vi har kastet os ud i alle de sjove løjer Nif og Naf diskede op med i julemåneden.

Jeg håber så inderligt, at jeres koncept vil vinde indpas i de fleste kommuner i hele landet – det fortjener I med jeres fantastiske koncept med drillenisserne Nif & Naf .

Er sikker på, at de fleste børn og personale i både dagplejen, vuggestuerne og børnehaverne vil være ellevilde hvis deres ledelse ville investere i pakkekalenderen til alle , så de også ville oplevelse det magiske og fantasifulde ved, at have Nif & Naf boende hos dem i hele december .

Tusinde tak for jer – Det barnlige univers – Nif & Naf – Det er en kæmpe gave for alle de børn og voksne som får lov til, at opleve / lege med på alle de finurlige ,magiske og fantasifulde løjer – Her i min lille dagpleje elsker vi dette koncept som er med til, at holde ved nogle af de gamle hyggelige juletraditioner + en masse nye søde, sjove og helt magiske juletraditioner .

Håber dette lille skriv kan bruges til, at få andre til at lege med næste år og mange år fremover

I ønskes alt det bedste med Nif & Naf / det barnlige univers og jeres lille firma

I får i hvert fald min varmeste anbefaling med jeres helt magiske koncept for børn og barnlige sjæle – Det er altid en fornøjelse at lege med når drillenisserne Nif og Naf er på spil i december 😃

De kærligste hilsner fra

Heidi Lang Johnsen

(dagplejer i Syddjurs Kommune )

Heidi Lang Johnsen har løbende sendt billeder, her er et lille uddrag. <3
Heidi Lang Johnsen har løbende sendt billeder, her er et lille skønt uddrag. <3
  0
  Din kurv
  Din kurv er tomTilbage til shop
   Beregn forsendelse
   Brug rabatkupon